IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теория на игрите на петролния пазар

Решението на Саудитска Арабия и Русия да започнат ценова война е гениален ход

13:40 | 02.04.20 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 1 rate down comment 1
Ъм мъ дье
преди 4 години
Първо, Русия не иска "конструктивни преговори", а вече реве и се моли и то не на САЩ, а на Саудитска Арабия! Егати, пос.ните повелители на света!Второ, хем реве, хем продължава да лъже за да прикрия тъпотата и наглостта си. В началото на март точно те отказаха на С. Арабия точно това, което сега искат - ограничаване на добива на петрол. Защо преди месец го отказахте, бе, високомерни, празноглави ***, а сега ревете за същото?Трето, само за една седмица С. Арабия без атомни бомби и пикливите ви "Космически сили" докара държавата на самозабравилото се джудже до просешка тояга, и показа, че мястото й в склад за вторични суровини. Защото С. Арабия е стократно по-богата страна от тези нещастници втълпили си, че светът е техен. Ако в тази ситуация един от 10 милиона - не зная колко са точно, саудитци със среден доход 5 000 $ на месец може да си позволи да живее със 100 $ по- малко и бълха го е ухапала за един руснак 10 $ долара по-малко на месец значи, че трябва да умре, защото доходът му е 30 $!.Та, ако това продължи още един месец, точно това ще стане и празноглавото, самозабравило джудже го разбра.И сега, сибирският *** реве, но понеже е точно такъв вика не рева, а искам "конструктивни разговори"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Дай поне един от милионите пъти, когато си "доказвал" как стандарта в Расийка бил по-висок от България.И специално да обясниш, как 270 лв минимална е повече от 610 лв и как 800 лв е повече от 1300 средна, при положение, че без горивата, всичко друго има подобна цена, като тук.Хайде, слушам те! Изкриви законите на физиката и икономиката с поредната си мозъчна диaрия.:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Ква самодостатъчна икономика бе, двусантиметрово чело??!Да, ако ще ядат картофи, гречка, хлебец и водка - самодостатъчни са!Боже, какъв *********!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 5
Императорът
преди 4 години
Русия е в най-важните отрасли самодостатъчна икономика. От храните им 95% са местно производство. Произвеждат, добиват и изнасят доста други неща, а не само слуз. Имат сериозни финансови резерви - да не говорим за златни. Русия може да се самоизолира от останалия свят и пак да оцелее, макар с лишения.Арапите - ако бъдат изолирани и лишени от приходите от слуз, ще трябва да ядат пясък, защото не произвеждат абсолютно нищо друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
121% ръст, ама на каква база? В държавата Х 18-а година са продадени 100 електробрички, 19-а - 221? Да видим как електроколите ще се борят в ситуация с евтин петрол, евтин газ и вероятно спрени субсидии и привилегии заради кризата? нали за тия коли ще трябват суровини да се произведат - никел, кобалт и т.н. Те моите миньорчета в Норилск копат здравата, ама векове ще им трябват. А ток откъде - като енергийната система просто няма капацитет да поеме И транспорта?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Стоянчик, циркаджия с половин мозъчна гънка: във варварска и фалирала Русия Вовата праща работещите една седмица ПЛАТЕН ОТ ДЪРЖАВАТА ОТПУСК.във високоцивилизована европейска България министърът праща останалите без работа хора да теглят кредити, а на майките, чиито деца не могат да ходят в затворените детски градини, предлага да излязат в НЕПЛАТЕН отпуск и да ядат камъни !!! Впрочем и камъни няма да могат да ядат, защото нямат право да излизат навън !!!Жал ти било за руския народ, ама за нашия не ти е жал ??? Милион пъти съм ти доказвал с точни данни и факти, че реално стандартът в Русия е по-висок, особено ако добавим в сметката децата и пенсионерите, но ти нямаш мозъчен капацитет да го разбереш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 3
nikoignatov
преди 4 години
Когато създадат кораб изцяло на батерии способен да прекоси който и да е океан тогава говори за края на петрола . 300 метров контейнеровоз консумира 300-400 т мазут на ден , да тона . А с новите световни еко норми все по-високо качество гориво . Айде сега го умножи по 150 000 защото толкова са регистрираните и действащи кораби в света . Да не са всичките с такива размери , но консумациите им са сериозни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 4 години
Смеешко, че русия държава ли е ве??? 12 000 рубли минимална заплата, пак толкова максимално обезщетение за безработица. Като пресметнеш, че 12 000 рубли са 277 лева и ти става жал за народа на най-обширната страна на света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
мхм ... те и сега не е за подценяване хич ситуацията . вгледал съм се в микро електричките , за доставки из центъра на софето . много маневрени и безплатна синя и зелена зона - което на годишна база си е прилична цифра ... макс батериите им са по 10кВтч , зареждат се от контакта за 220В за по 6-7 часа от 0 до 100% , харчат като обикновенна дyхалка , демек за лев и педесет до два лева си го зареждаш и минаваш 100-120км градско ... цените са под и малко над 20к в лева ... дават им по 800-1000 циkъла на батериите без деградация . едно китайско се продава вече у нас , гледам едно корейско се продава , сигурно скоро ще го сертифицират и за ЕС , на французите има едно , наесен го пускат и у нас ... това смятай , ако можеш да сложиш и няколко слънчеви панела на подходящо място , няма и контакт да ползваш вече ... имам един познат , строи разни складове ... разправя последните неколко дето правил всичките си слагат горе панели слънчеви ... това със сметките по 7-8 бона за ток отива в историята , избивали си ситемите за 5-6 години ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Скоро Бояришника ще е лукс...:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още